63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Sybiha: Rus saldırganlığı Avrupa için gerçek bir tehdit oluşturuyor

Kiev, 29 Mayıs (Hibya)- Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Rusya'ya ait insansız hava aracının Romanya'nın Galați kentindeki yerleşim bölgesinde patlaması ve Karadeniz bölgesindeki güvenlik riskleri hakkında konuştu.

Sybiha: Rus saldırganlığı Avrupa için gerçek bir tehdit oluşturuyor
Paylaş:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, bölgesel güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Saldırının oluşturduğu tehdide dikkat çeken Sybiha, "Son zamanlarda Rusya'ya ait bir insansız hava aracının Romanya hava sahasına girmesi ve Galați yerleşim bölgesinde patlaması, Rus saldırganlığının Karadeniz bölgesi ve tüm Avrupa için gerçek bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha kanıtladı." dedi.

Atılması gereken diplomatik ve ekonomik adımlara değinen Sybiha, "Bölgede barış ve güvenliği yeniden sağlamak için Ukrayna'ya desteğin güçlendirilmesi ve daha sert yaptırımlar da dahil olmak üzere saldırgana yönelik baskının artırılması kritik önem taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Hava savunma sistemlerinin önemini vurgulayan Sybiha, "Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesi de stratejik bir görevdir; sadece ülkemizi korumakla kalmayıp, komşularımız için de riskleri azaltacaktır." açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.