63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tajani: Latin Amerika, İtalya'nın dış politikasının stratejik bir önceliğidir

Roma, 1 Temmuz (Hibya) - İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Ekvador Dışişleri Bakanı Gabriela Sommerfeld ile bir araya geldi.

Tajani: Latin Amerika, İtalya'nın dış politikasının stratejik bir önceliğidir
Advert
Paylaş:

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani, Ekvador Dışişleri Bakanı Gabriela Sommerfeld ile bir araya gelerek Ekvador ile ticareti ve İtalyan şirketlerinin Ekvador'daki varlığının güçlendirilmesi konusunda anlaşıldığını belirtti.

İtalyan Hükümetinin Ekvador'u 2026-2028 yıllarını kapsayan üç yıllık Akış Kararnamesi'ne dahil etmesinin ardından, bugün düzenli hareketliliği kolaylaştırmak ve düzensiz göç ve insan ticaretiyle mücadele etmek için bir Anlaşma imzalayacağını söyleyen Tajani, şunları kaydetti:

"Latin Amerika, İtalya'nın dış politikasının stratejik bir önceliğidir ve biz giderek Avrupa'da bu kıtanın sesi olmak istiyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.