63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YAŞAM

Telafer'den kaçan binlerce Türkmen Şengal’e sığındı

Irak’ın Telafer kenti IŞİD çeteleri tarafından ele geçirildi. Kente yaşayan onbinlerce Şii Türkmen göçe başlarken, binlercesi Ezidi Kürtlerin kutsal mekanı Şengal’e sığındı.

Telafer'den kaçan binlerce Türkmen Şengal’e sığındı
Advert
Paylaş:

Musul ile Bağdat arasındaki orta noktada bulunan kentte dün yaşanan yoğun çatışmalardan sonra Irak askerlerinin geri çekildi. Irak askerlerin geri çekilmesi ile IŞİD çeteleri kent kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Kentte yaşayan 250 bin Şii Türkmen katliam korkusuyla kenti terk etmeye başladı. Kentten kaçan binlerce Şii Türkmen Ezidi Kürtlerin kutsal mekanı olan Şengal’e sığındı.

Şengal halkı göç edenlerin ihtiyaçları için seferber oldu.

Bu arada, Irak Türkmen Cephesi Telafer 1'inci Büro Sorumlusu Hazım Devlet, Irak polisinin Telafer'den kaçışı sırasında nezarette bulunan 60 Türkmen'i infaz ettiğini iddia etti.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YAŞAM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Adana'da ölen İbrahim'de bomba izi yok

Akışın sonuna geldiniz.