63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tether, kurumsal dijital varlıklar için Parfin’e yatırım yaptı

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketi olan Tether, Latin Amerika’da dijital varlık saklama, tokenizasyon, alım-satım ve yönetim hizmetleri sunan Parfin’e yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırım, bölge genelinde kurumsal kullanım senaryolarında USDT benimsenmesini hızlandırmayı ve verimli, blokzincir tabanlı mutabakat süreçlerine erişimi artırmayı amaçlıyor.

Tether, kurumsal dijital varlıklar için Parfin’e yatırım yaptı
Paylaş:

Dijital varlık endüstrisinin öncü liderlerinden olan Tether, Latin Amerika’da kurumsal dijital varlık kullanımını hızlandırmak amacıyla bölgede saklama, tokenizasyon ve mutabakat çözümleri sunan Parfin’e yatırım yaptı. Bu adım, USDT’nin yüksek hacimli işlemler, RWA tokenizasyonu ve ticari alacaklara dayalı finansman gibi alanlarda temel bir mutabakat varlığı olarak konumunu güçlendirme stratejisinin parçası.

Parfin, küresel finansın dönüşümünde etkin bir rol üstleniyor

Parfin, finansal kurumların dijital varlıklar ve blokzincir teknolojisinin potansiyelini güvenli, uyumlu ve ölçeklenebilir biçimde hayata geçirebilmeleri için gerekli altyapıyı sunuyor. Kullanıcı dostu platform yaklaşımını düzenleyici hassasiyetle birleştiren şirket, kurumsal pazarın ihtiyaçlarına uygun sorumlu inovasyon modeliyle küresel finansın dönüşümünde etkin bir rol üstleniyor.

Parfin ile gerçekleştirilen iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino “Tether olarak, küresel ölçekte sınırsız finansal özgürlüğe ve gerçek dünya odaklı dijital varlık kullanım alanlarına inanıyoruz. Bunu başarmanın yollarından biri, geleneksel finans ile blokzincir teknolojisi arasındaki köprüyü güçlendirerek hem bireylerin hem de kurumların bu alanlara daha kolay erişmesini sağlamaktır. Parfin, bu açığı kapatma konusunda güçlü bir kararlılık sergiledi. Bu yatırım aynı zamanda Latin Amerika’nın blokzincir inovasyonları için küresel bir güç merkezi olduğuna dair inancımızı da yansıtıyor.” dedi

Tether ile yapılan iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Parfin CEO’su Marcos Viriato “Parfin, küresel finans sistemini güvenli, özel ve uyumlu bir şekilde blokzincire taşımayı amaçlayan Parfin Platformu ve Rayls’ı geliştirerek bu alanda öncü bir konum elde etti” dedi. “Tether’in yatırımı, tokenizasyon uygulamalarını ve USDT’yi kurumsal seviyedeki blokzincir ve dijital varlık çözümlerimize entegre etme vizyonumuzun güçlü bir doğrulaması niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

Chainalysis’in 2025 Kripto Para Coğrafyası Raporu’na göre Latin Amerika, yaklaşık 1,5 trilyon dolarlık işlem hacmiyle dünyanın en hızlı büyüyen dijital varlık pazarlarından biri konumuna geldi. Bölgedeki düzenleyici gelişmeler büyük kurumların ekosisteme daha etkin katılımını desteklerken, kurumsal kripto kullanımı bu büyümenin en güçlü itici gücü hâline gelmiştir. Bu tablo, finansal özgürlüğü artırmak ve kurumsal kullanım senaryolarını genişletmek açısından iş birliklerinin stratejik önemini pekiştiriyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.