63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ticaret Bakanlığı: İsrail ile ticaretin devam ettiğine yönelik iddialar tümüyle yalandır

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ticaretin devam ettiğine yönelik çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı: İsrail ile ticaretin devam ettiğine yönelik iddialar tümüyle yalandır
Paylaş:

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ticaretin devam ettiğine yönelik çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre Türkiye, İsrail'le olan ticari işlemlerini tümüyle durdurarak bu konuda dünyada katliamı tenkit etmenin bir adım ötesine geçen ve proaktif bir adım atan tek ülke oldu.

Açıklamada, çıkan haberlere istinaden şu ifadeler yer aldı:

"Nitekim, bahse konu yalan haberde İzmir Nemrut Limanı (Aliağa Gümrük Müdürlüğü) hareketli olduğu belirtilen iki gemiden Türk bayraklı BURAK DEVAL isimli geminin gideceği ülkenin ÜRDÜN, gideceği limanın ise Akabe Limanı olduğu, geminin yükünün gideceği ülkenin ise ilgili ihracat beyannamelerinde FİLİSTİN olarak kayıtlı bulunduğu, Panama bayraklı MAYFAIR isimli geminin gideceği ülkenin ÜRDÜN, gideceği limanın ise Akabe Limanı olduğu, geminin yükünün gideceği ülkenin ise ilgili ihracat beyannamesinde FİLİSTİN olarak kayıtlı bulunduğu tespit edilmiştir. İki geminin seyir güzergahları üzerinden yalan haber yapılmasının kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıyan, basın ahlakından uzak eylemler olduğu açıktır."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Hayvan üreticilerine balya desteği

Akışın sonuna geldiniz.