63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tsahkna: Avrupa, kendisini Rus enerjisinden ayrıştırmak için adım atıyor

Tallin, 9 Aralık (Hibya) - Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Avrupa’nın, kendisini Rus enerjisinden kalıcı olarak ayrıştırmak için köklü adımlar attığını söyledi.

Tsahkna: Avrupa, kendisini Rus enerjisinden ayrıştırmak için adım atıyor
Paylaş:

Estonya Dışişleri Bakanı Tsahkna, Avrupa’nın Rusya’ya olan enerji bağımlılığının 1960’lı yıllarda yavaş yavaş oluşmaya başladığını ve 2022 yılına gelindiğinde Rusya’nın, AB’nin gaz ithalatının neredeyse yarısını sağladığını ifade etti.

Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgalin ardından Avrupa’nın keskin bir yön değişikliğine gittiğini belirten Tsahkna, “Rus kömürü tamamen yasaklandı, gaz ithalatı yaklaşık yüzde 13’e düştü ve petrol ithalatı yalnızca iki ülkeden gelen yüzde 2 seviyesine indi.” dedi.

Tsahkna, 60 yıl önce şekillenmeye başlayan bu bağımlılık karşısında Avrupa’nın, kendisini Rus enerjisinden kalıcı olarak ayrıştırmak için köklü adımlar attığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.