63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Tsahkna: Hiçbir fail adaletten kaçamayacak

Tallin, 15 Mayıs (Hibya)- Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, uluslararası kamuoyunun desteğiyle kurulan mahkemeye ve yürütülen sürece ilişkin açıklama yaptı.

Tsahkna: Hiçbir fail adaletten kaçamayacak
Paylaş:

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ukrayna'ya karşı işlenen saldırganlık suçlarının yargılanması amacıyla kurulan Özel Mahkeme'nin, Estonya dahil 36 ülke ve Avrupa Birliği tarafından resmen desteklendiğini belirterek, adaletin sağlanması konusunda kararlı bir duruş sergilediklerini ifade etti.

Alınan kararın önemine dikkat çeken Tsahkna, "Bugün hesap verebilirlik açısından çok önemli bir gün. Estonya da dahil olmak üzere 36 ülke ve Avrupa Birliği, Ukrayna'ya karşı saldırganlık suçu için kurulan Özel Mahkeme'yi resmen destekledi” ifadelerini kullandı.

Tsahkna, “Mesajımız açık: Rusya'nın vahşetleri belgelenecek, yargılanacak ve cezalandırılacaktır. Hiçbir fail adaletten kaçamayacak" dedi.

Uluslararası hukukun korunacağına vurgu yapan Tsahkna, "Saldırganın uluslararası düzenin temellerini yeniden yazmasına izin vermeyeceğiz. Cezasızlık burada sona eriyor” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.