63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Büyükşehir

: UNESCO MÜZİK ŞEHRİ ŞANLIURFA’DAN BALIKESİR’DE MUHTEŞEM SIRA GECESİ

UNESCO tarafından “Müzik Şehri” unvanına layık görülen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle 2026 yılı Ekim ayında “Dünya Müzik Şehirleri Toplantısına” ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa, sahip olduğu köklü müzik geleneğini ve kültürel mirasını Balıkesir’e taşıdı.

: UNESCO MÜZİK ŞEHRİ ŞANLIURFA’DAN BALIKESİR’DE MUHTEŞEM SIRA GECESİ
Advert
Paylaş:

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Şanlıurfa Sıra Geceleri, Balıkesir’de düzenlenen özel etkinlikte izleyicilerle buluştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, Şanlıurfa’nın renkli Sıra Gecesi ile Dursunbey’in özgün Barana geleneği, Balıkesir’de ortak bir sahnede bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren görsel ve işitsel şölen izleyenlerden tam not alırken etkinlik, Anadolu’nun farklı coğrafyalarından doğan ancak aynı kültürel kökten beslenen geleneklerin birlikteliğine güçlü bir örnek sundu.

Şanlıurfa’nın müzikal mirası Balıkesir’de yankılanırken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen sıra gecesi programında; türküler, hoyratlar, sohbet geleneği ve Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibi tarafından ustalıkla icra edilen müzikler Balıkesirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlikte yoğurulan damak çatlatan lezzet Çiğköfte ve Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Mırra da salonu dolduran izleyicilere ikram edildi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Büyükşehir Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.