63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YEREL

Urfa da Mevsimlik İşçiler, Kurdukları Çadırda Hayata Tutunmaya Çalışıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine doğu illerden çalışmak için gelen çoğu çocuk yaklaşık 200 tarım işçisi, elverişsiz hava koşullarda kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Urfa da Mevsimlik İşçiler, Kurdukları Çadırda Hayata Tutunmaya Çalışıyor
Advert
Paylaş:

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine doğu illerden çalışmak için gelen çoğu çocuk yaklaşık 200 tarım işçisi, elverişsiz hava koşullarda kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

 

Ereğli-Devrek karayolu Süleymanbeyler Köyü Göleviç mevkisinde, özel şahsa ait yaklaşık 3 dönümlük araziye çadır kuran  Adana,  Gaziantep ve Şanlıurfa’dan gelen işçiler, kendilerine sunulacak iş tekliflerini bekliyor. Birbirine yakın iki ayrı noktada kurulan yaklaşık 40 çadırda kalan erkekler çevre evleri dolaşarak fındık bahçesi çapalamak için iş isterken, kadınlar ise kaldıkları çadırlarda çocuk bakma, yemek yapma ve temizlik işleri ile uğraşıyor. Yaşları 2 ile 10 arasında değişen pek çok çocuk, zamanlarını çadırların dışında çeşitli oyunlar oynayarak geçiriyor.

 

Çadırlarda kalanlardan Mehmet Gün (55), buraya çalışmak için geldiklerini, ailelerini geçindirmenin çabası içinde olduklarını söyledi. Gün, "Buraya hem fındık toplamaya hem de hasat sonrası fındık ağaçlarının çevrelerini çapalamak için geliyoruz. Biz işçi adamlarız. Başka illerde de nohut ve pancar hasatlarına gideriz. Mesleğimiz çalışmaktır, ekmek davamızın peşindeyiz. Biz Türk vatandaşıyız. Burada 200 civarında Türk vatandaşı var. Dün geldik, bu aralar havalar soğuk, idare etmeye çalışıyoruz. İşe bağlı olarak burada bir ay kadar kalacağız. Buradan sonra  Kayseri ve Sivas’a şeker pancarı sökmeye gideceğiz. Devletin, kaymakamın, muhtarın sayesinde buradayız." diye konuştu.

 

Süleymanbeyler köyü Muhtarı  Eyüp Marangoz ise köy halkının mevsimlik işçilerden memnun olduklarını belirterek, "Göçmenlerin bir kısmı Antepli, bir kısmı Urfalıdır. Esnaflarımız, bu göçmen arkadaşlarımızdan, köye sağladıkları ekonomik katkılardan dolayı memnunlar" ifadelerini kullandı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.