63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Urfalı Boksör , U23 Avrupa şampiyonu oldu

Şanlıurfa, 1 Aralık (Hibya)-Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen U23 Avrupa Boks Şampiyonası’nda Emrah Yaşar, 90 kg ağır sıklette altın madalya kazandı.

Urfalı Boksör , U23 Avrupa şampiyonu oldu
Paylaş:

23–29 Kasım tarihlerinde Budapeşte’de gerçekleştirilen U23 Kadın ve Erkek Avrupa Boks Şampiyonası’nda milli sporcu Emrah Yaşar, 90 kg ağır sıklette Avrupa şampiyonu oldu. 2024 yılında da şampiyon olan Emrah, unvanını yeniden kazanarak başarısını sürdürdü.

Mücadeleleri sırasında performansı beğeni toplayan Yaşar, dünya sıralamasında ilk 5’e girdi. Sporcu, 2026 yılında ilk 3’e girerek 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türkiye’yi ve Şanlıurfa’yı temsil etmeyi hedeflediğini açıkladı.

Antrenörü Serhat Akagündüz, “Sporcumu tebrik ediyorum. 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. 2025 yılında Dünya Kupası’nda ikinci, Dünya Şampiyonası’nda ilk 5 ve son olarak U23 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak gururlandık” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına Şanlıurfa’da Serhad Spor Kulübü’nde başlayacaklarını belirten Akagündüz, şampiyonluk hedeflerine odaklandıklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.