63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Vali Yavuz başkanlığında İl Hayvanları Kurulu Toplantısı gerçekleşti

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği Malatya İli Genelinde Yürütülen Çalışmalar ve Kurul Kararları Kongresi ve Kültür Merkezi’nde Malatya Valisi Seddar Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Yavuz başkanlığında İl Hayvanları Kurulu Toplantısı gerçekleşti
Paylaş:

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Vali Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanları, ilgili kurum müdürleri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ilgili birim müdürleri, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Sahipsiz hayvanlar, özellikle gruplar halinde dolaşan köpekler, hem çocuklarımız hem de yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için ciddi bir güvenlik riski oluşturmaktadır. Ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan, ölümle ya da ağır yaralanmalarla sonuçlanan çok sayıda olay ne yazık ki hepimizin malumudur. Güvenlik sadece suçla mücadele değil; aynı zamanda insan hayatının ve beden bütünlüğünün korunmasıdır. Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle, veteriner kliniklerimizle iş birliği yaparak ayda en az 1000 kısırlaştırma hedefi koymalıyız. Bu sayı yılda 12.000 demektir ve ciddi bir kontrol sağlar. Doğal yaşam alanları oluşturmak, tel çitle çevrili güvenli alanlar yapmak mümkündür. Bu alanlar hem hayvanların korunmasını sağlar hem de insanların güvenliği için önemlidir. Battalgazi, Yeşilyurt, Darende, Doğanşehir ve Akçadağ olmak üzere 5 İlçemizde bakımevi ve doğal yaşam alanının inşasına başlanmak üzere yer tahsisi yapılmıştır. "

Toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleriyle devam etti. Belediye mücavir alanı dışındaki sahipsiz hayvanlar hakkındaki şikâyetlerin ve kurumlar arası koordinasyonun değerlendirildiği toplantıda, tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili 5199 sayılı kanun çerçevesinde yapılacak iş ve işlemler görüşüldü.

Toplantıda; Malatya İli Genelinde Yürütülen Çalışmalar ve Kurul Kararlarına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü toplantıda, ilgili kurum temsilcileri tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumlar ve değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.