63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

VİOP’ta Nisan Vadeli Endeks Sözleşmesi dalgalı seyir izledi

İstanbul, 3 Nisan (Hibya) – Gedik Yatırım tarafından yayımlanan VİOP bülteninde, Nisan Vadeli Endeks Sözleşmesi'nde dalgalı bir görünüm izlendiği belirtildi.

VİOP’ta Nisan Vadeli Endeks Sözleşmesi dalgalı seyir izledi
Paylaş:

Gedik Yatırım tarafından yayımlanan VİOP bülteninde, Nisan Vadeli Endeks Sözleşmesi'nin önceki işlem gününde 15.306 ile 15.569 seviyeleri arasında hareket ettiği ve günü yüzde 2,90 düşüşle 15.514 uzlaşma fiyatından tamamladığı ifade edildi. Akşam seansında ise kapanışın uzlaşma fiyatının üzerinde 15.546 seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Analizde, Orta Doğu’da artan jeopolitik risklerin piyasalarda baskı yarattığı ve sözleşmenin güne boşluklu düşüşle başladığı aktarıldı. Gün içinde görülen dalgalı seyrin ardından kayıpların bir bölümünün telafi edildiği ifade edildi.

Bültende teknik görünüm açısından 15.500 seviyesinin kısa vadede önemli bir referans noktası olarak izlenebileceği, bu seviyenin altında kalıcılığın sürmesi durumunda aşağı yönlü risklerin gündemde kalabileceği değerlendirildi. Olası tepki alımlarında ise yukarı yönlü hareketlerin direnç seviyeleriyle sınırlanabileceği belirtildi.

Analizde ayrıca yatırımcıların küresel piyasalardaki gelişmeler, jeopolitik riskler ve makroekonomik verilerin etkisini yakından takip etmeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.