63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Wang Yi, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Münih Güvenlik Konferansı esnasında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya geldi.

Wang Yi, Fransız mevkidaşıyla görüştü
Advert
Paylaş:

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Münih Güvenlik Konferansı esnasında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya geldi.

Wang Yi, görüşmede Çin ile Fransa’nın bağımsızlık geleneğini sürdürmesi, açıklık ve kazan-kazan anlayışına bağlı kalması ve uluslararası düzeni korumak ve küresel büyümeyi teşvik etmek için istikrar sağlayıcı güçler haline gelmesi gerektiğine işaret etti.

Ticari anlaşmazlıkların Çin-Avrupa işbirliğinde bir sorun teşkil ettiğini dile getiren Wang Yi, kapsamlı stratejik ortaklar olarak Çin ve Fransa ile Çin ve AB’nin sorunu doğru ve akılcı şekilde çözebileceklerine inandığını ifade etti. Wang, Avrupa’nın serbest ticareti desteklemesini ve birbirinin makul endişelerine yanıt vermesini umduklarını ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Münih Güvenlik Konferansı’nda Çin’in çok taraflılığa destek konusundaki kararlılığını ortaya koymasını takdirle değerlendirdiklerini belirterek, küresel yönetişimde Çin’in istikrar sağlayıcı bir çapa olarak oynadığı role önem verdiklerini vurguladı.

Fransa’nın Tek Çin ilkesine bağlı kalmaya devam edeceğini kaydeden Barrot, Çin ile temasları güçlendirmeye ve üst düzeyli diyalog mekanizmasının rolünü hayata geçirmeyi sürdürmeye hazır olduklarını kaydetti.

Jean-Noel Barrot, Fransa-Çin ve AB-Çin arasında güçlü ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini, mevcut ticari farklılıkların uygun şekilde çözülmesini ve tarafların korumacılığa birlikte karşı koymasını desteklediklerini belirtti.

İki taraf, ayrıca yapay zeka, iklim değişikliğiyle mücadele, Ukrayna sorunu, Gazze çatışmaları ve İran meselesi gibi konuları ele aldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.