63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Yapay zeka kaynaklı düşüşün ardından Asya-Pasifik borsaları toparlandı

İstanbul, 10 Kasım (Hibya) - Yapay zeka değerleme endişelerinin geçen hafta bölge genelinde piyasalarda düşüşlere yol açmasının ardından, Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü yükseldi.

Yapay zeka kaynaklı düşüşün ardından Asya-Pasifik borsaları toparlandı
Paylaş:

Asya'daki yatırımcılar ayrıca hafta sonu Çin'den açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen Ekim ayı enflasyon verilerini inceliyor.

Tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 0,2 olarak gerçekleşti. Toptan enflasyon ise yıllık bazda yüzde 2,1 ile beklentilerin altında kaldı. Beklentiler yüzde 2,2'lik bir düşüş yönündeydi.

Güney Kore'nin Kospi endeksi, bankalar ve sigorta hisselerinin öncülüğünde yaklaşık yüzde 3 yükselirken, küçük sermayeli Kosdaq endeksi yüzde 0,86 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 0,98 ve geniş tabanlı Topix Endeksi yüzde 0,33 yükseldi. 10 yıllık Japon devlet tahvillerinin getirisi yüzde 1,695'e yükselerek Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) Ekim ayı toplantısının tutanakları, BOJ'un kısa vadede faiz artırımına daha meyilli olduğunu ortaya koydu ve “politika faiz oranının normalleşmesi için bir adım daha atılması için gerekli koşulların neredeyse yerine getirilmiş olduğu” belirtildi. Ancak BOJ, “temel enflasyon oranının ne ölçüde yerleşik hale geldiğini” incelemek gibi dikkate alınması gereken başka faktörler de olduğunu belirtti.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi de yüzde 0,54 artışla toparlanma rallisini takip ederken, Çin anakarasındaki CSI 300 Endeksi bu eğilime ters düşerek yüzde 0,26 değer kaybetti. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0,68 değer kazandı.

Cuma günü ABD'de Nasdaq Composite düşmeye devam ederken, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'in Cumhuriyetçilere rekor kıran ABD hükümeti kapanmasının sona ermesini sağlayacak yeni bir plan sunmasının ardından Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 endeksleri pozitif bölgeye girdi.

Michigan Üniversitesi'nin Cuma günü yaptığı bir ankete göre, ülkedeki tüketici güveni şimdiye kadarki en düşük seviyesine yaklaştı. Bu veriler, Challenger, Gray & Christmas şirketinin Ekim ayında işten çıkarma duyurularının 22 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirmesinden sadece bir gün sonra geldi.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.