63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olan Davutkadı Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
Paylaş:

İlçenin ilk mahallelerinden olan Davutkadı’da, yürütülen Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni yapılar yükselmeye başladı. 22 bin metrekare alan üzerinde ‘yerinde dönüşüm’ yöntemiyle yürütülen projenin kapsamında 238 konutun yanı sıra 4 bin metrekarelik yeşil alan, çocuk parkı, yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları bulunuyor.

Yıldırım ve Bursa için kentsel dönüşümün bir tercihten ziyade zorunluluk olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kentsel dönüşüm projelerimizi planlarken, uygulamaya geçerken neyi nasıl yapacağımızı önce o bölgenin insanlarına soruyor ve yol haritamızı buna göre belirliyoruz. Davutkadı’da süreç böyle devam ediyor.  Bu etaba başlarken 290 hak sahibi ile uzlaştık. Yine hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda buradaki dönüşümü etap etap gerçekleştireceğiz.  2. Etap için de yüzde 90’ın üzerinde uzlaşma sağladık. Bir taraftan 1. Etabın inşaatını yaparken, diğer taraftan da 2. Etap için yeni bir inşaat sürecinin hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.