63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

2026 yılında Çin’in güneş enerjisi kurulu gücü kömürü geçecek

2026 yılında Çin’in toplam elektrik tüketiminin geçen yıla göre yüzde 5 ile yüzde 6 aralığında artacağı bildirildi.

2026 yılında Çin’in güneş enerjisi kurulu gücü kömürü geçecek
Paylaş:

2026 yılında Çin’in toplam elektrik tüketiminin geçen yıla göre yüzde 5 ile yüzde 6 aralığında artacağı bildirildi.

Çin Elektrik Konseyi (CEC) tarafından dün yayımlanan elektrik arz-talep görünümü raporunda, bu yıl Çin’in makro ekonomisinin yine istikrarlı büyümeyi koruyacağı ve bunun elektrik tüketim ihtiyacının hızla artmasını sağlayacağı öngörüldü.

Raporda, 2026 yılında Çin’in gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 5 civarında büyümeye devam etmesi halinde, ülkedeki toplam elektrik tüketiminin yüzde 6 oranında artabileceği ve 11 trilyon kilovatsaate ulaşabileceği tahmin edildi. Ayrıca, güneş enerjisi kurulu gücünün ilk kez kömür enerjisi kurulu gücünü aşacağı ve yıl sonuna kadar rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücünün toplamın yarısını oluşturacağı belirtildi.

Raporda, büyük çaplı aşırı hava durumu dışında farklı kesimlerdeki elektrik arz-talep dengesinin korunacağı ifade ediliyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.