63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

ABD Başkan Yardımcısı: İran ile mutabakat metni hafta sonuna kadar açıklanacak

Washington, 17 Haziran (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı James David Vance, İran ile yürütülen mutabakat zaptına ilişkin metnin hafta sonuna kadar kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı: İran ile mutabakat metni hafta sonuna kadar açıklanacak
Advert
Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı James David Vance, İran ile yürütülen mutabakat zaptına ilişkin metnin hafta sonuna kadar kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Açıklamada, anlaşmanın temel başlıklarına değinilerek Hürmüz Boğazı’nda ticari geçişlerin yeniden serbest hale getirilmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Bu gelişmenin ardından petrol fiyatlarında düşüş yaşandığına dikkat çekildi.

Başkan Yardımcısı Vance , "Ayrıca, eğer İranlılar bize ihtiyacımız olanı verirlerse terörizmin finansmanını durdurma konusunda, nükleer silah peşinde koşmayı bırakma konusunda o zaman bazı faydalar elde edebilirler, dünya ekonomisine yeniden davet edilebilirler."ifadelerine yer verdi.

Metnin içeriğine ilişkin resmi açıklamanın hafta sonuna kadar yayımlanması bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Forte'den SPK başvurusu

Akışın sonuna geldiniz.