63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

ABD piyasaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı

İstanbul, 11 Mayıs (Hibya)-Halk Yatırım’ın piyasa analizine göre, ABD borsaları güçlü bilançolar ve beklentilerin üzerindeki istihdam verilerinin desteğiyle yükselişini sürdürürken, İran gerilimi ve yükselen petrol fiyatları küresel piyasalarda temkinli görünümün korunmasına neden oluyo

ABD piyasaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı
Advert
Paylaş:

Halk Yatırım’ın analizine göre, ABD piyasaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamlarken, güçlü teknoloji şirketi bilançoları ve beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi risk iştahını destekledi.

S&P 500 endeksi rekor seviyeden kapanış gerçekleştirdi. 

Nasdaq endeksi haftalık bazda yüzde 4,5, S&P 500 ise yüzde 2,3 yükselerek altı haftalık kesintisiz yükseliş serisini sürdürdü.

Analizde, ABD ekonomisinin İran savaşı ve yükselen enerji maliyetlerine rağmen dirençli görünümünü korumasının piyasalardaki olumlu havayı desteklediği belirtildi.

Nisan ayında tarım dışı istihdamın 115 bin kişi artarak beklentileri aşması ve işsizlik oranının yüzde 4,3 seviyesinde sabit kalması dikkat çekti.

Jeopolitik tarafta ise ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı çevresinde yaşanan gerilimlerin petrol fiyatlarını yukarı taşıdığı ifade edildi.

WTI petrol fiyatının 95 dolar seviyesinin üzerine çıktığına dikkat çekilen analizde, buna rağmen tarafların yeniden müzakere masasına dönebileceğine yönelik beklentilerin piyasaları desteklediği kaydedildi.

Asya piyasalarında ise enerji fiyatlarındaki yükseliş ve jeopolitik risklerin baskısı hissedilirken, Güney Kore piyasalarının teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif ayrıştığı aktarıldı.

Analizde,özellikle yapay zeka ve yarı iletken sektörlerine yönelik güçlü talebin bölgedeki teknoloji şirketlerini desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

Yurt içi piyasalara ilişkin değerlendirmede, BIST 100 endeksinin haftanın son işlem gününü yüzde 0,15 yükselişle 15 bin 62 puandan tamamladığı hatırlatıldı.

Ancak küresel piyasalardaki olumsuz görünüm nedeniyle endeksin haftaya satıcılı başlangıç yapabileceği tahmin edildi.

Halk Yatırım analizinde ayrıca, bu hafta piyasaların odağında ABD enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıklayacağı Enflasyon Raporu’nun yer alacağı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.