63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

ABD vadeli endekslerinde satıcılı seyir izleniyor

İstanbul, 6 Şubat (Hibya) - Halk Yatırım, ABD vadeli endekslerinde bu sabah satıcılı seyirin izlendiğini bildirdi.

ABD vadeli endekslerinde satıcılı seyir izleniyor
Advert
Paylaş:

Halk Yatırım'ın raporunda, Asya-Pasifik piyasalarında, bu sabah ağırlıklı satıcılı seyirin takip edildiği belirtildi. ABD’de Alphabet’in artan yapay zeka harcamaları ve Qualcomm’un zayıf tahminlerinin teknoloji hisselerinde baskı yaratmaya devam ettiği vurgulanırken şu bilgilere yer verildi:

"Bu gelişmelerin etkisiyle, Nikkei 225 endeksi yüzde 0,55, Shanghai yüzde 0,11 pozitif seyir izlerken, Kospi yüzde 1,71, Nifty 50 endeksi yüzde 0,31 ve Hang Seng yüzde 1,32 düşüşle satıcılı seyir izliyor.

ABD vadeli endekslerinde bu sabah satıcılı seyir izleniyor.

ABD’de bugün Şubat ayına ilişkin Michigan Üniversitesi öncü tüketici hissiyatı, mevcut koşullar endeksi ve enflasyon beklentileri açıklanacak. Piyasa beklentileri, tüketici güveninin 55, mevcut koşullar endeksinin 53,7, 1 yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 4,0 ve 5–10 yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 3,3 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde şekilleniyor. Ayrıca, ABD Çalışma Bakanlığı, Ocak 2026 Tarım Dışı İstihdam (NFP) raporunun kısmi federal hükümet kapanması nedeniyle yayımlanamadığını duyurdu. Rapor, hükümetin açılmasının ardından BLS’in operasyonlarını yeniden başlatması ve yeni bir yayın takvimi açıklamasıyla paylaşılacak. Euro Bölgesinde ise veri gündeminin sakin seyretmesi bekleniyor."

Değerlendirmede gelecek gündeme ilişkin şunlar kaydedildi:

"Pazartesi günü ABD’de Ocak ayına ilişkin New York Fed 1 yıllık enflasyon beklentisi verisinin açıklanması bekleniyor. Söz konusu gösterge, Aralık ayında yüzde 3,42 seviyesinde gerçekleşmişti. Euro Bölgesinde ise Şubat ayına ilişkin yatırımcı güveni verilerinin açıklanması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere yatırımcı güveni Ocak ayında -1,8 seviyesinde açıklanarak Temmuz 2025’ten bu yana en yüksek seviyesine yükselmişti. Bu görünümde, Almanya ekonomisine yönelik beklentilerdeki toparlanma ve enflasyon baskılarının hafifleyeceğine yönelik algı belirleyici olmuştu."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.