63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Akçakale'de Suriyeli Çocuklar İç Dünyalarını Resimlere Yasıtıyor

Akçakale'de sayıları 30 bine ulaşan çadır kentteki çocuklar, kendilerine tahsis edilen resim çadırında, yaşadıkları hayatı kara kalemle yansıtmaya çalışıyor.

Akçakale'de Suriyeli Çocuklar İç Dünyalarını Resimlere Yasıtıyor
Advert
Paylaş:

Akçakale'de Suriyeli Çocuklar İç Dünyalarını Resimlere Yasıtıyor,

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan çadır kentteki çocuklar, kendilerine tahsis edilen resim çadırında, yaşadıkları hayatın karelerine kara kalemle yansıtmaya çalışıyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci çocuklar, yaşadıkları süreci resimlere yansıtarak iç dünyalarının karelerini resimlerle anlatıyor. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde yaklaşık 8 bin öğrencinin yaşadığı ve ilkokula giden öğrenci sayısının 5 bine dayandığı çadır kentte, resim dersine her gün 200 öğrenci resim dersini oyun ve eğlence havasında geçiriyor. Resim dersi 3 gönüllü Süriyeli öğretmenlerin gözetiminde yapılıyor. Öğretmenlerin, zaman zaman öğrencilere resim çizim konusunda yardımcı olduğu gözlemlenirken, çocukların daha çok ele ele tutuşan çocuklar, Suriye ve Türkiye bayrağı, tarlada koşan çocuklar, lale resmi ve ele ele tutuşan aile resimleri çizdikleri gözlemlendi.

 

 

Resim öğretmeni Menel Reşit el Abdullah, "Çocukları resim dersine buraya getirerek onların rahat bir nefes almalarını sağlıyoruz. Çocuklar resimlerde çeşitli figürler ve anlatımlar çiziyor. Biz istiyoruz ki çocuklar resim çizerek hem kendilerini geliştirsinler hem de onları rehabilite edecek vesileler bulalım. Çocuklarımızı her gün buraya getirerek tamamına resim çizdirerek iç dünyalarını anlamaya çalışıyoruz. İdarenin bize verdiği bu fırsatla çocuklarımız adeta geziye çıkmış gibi resim dersine rağbet ediyor. Çocuklarımızı eğitim alanından buraya getirinceye kadar adeta geziye çıkmış gibiyiz. Çocuklarımız resim dersine gelmeyi dört gözle bekliyor."dedi -

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.