63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

ASAT’tan turizm bölgelerine 3,5 milyar tl’yi aşan içme suyu yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Belek, Kadriye, Karadayı, Altıntaş ve Kundu’da yaklaşık 3 milyar 555 milyon liralık yatırımla içme suyu altyapısını yeniledi.

ASAT’tan turizm bölgelerine 3,5 milyar tl’yi aşan içme suyu yatırımı
Advert
Paylaş:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya'nın turizm açısından en yoğun bölgeleri arasında yer alan Belek, Kadriye, Karadayı, Altıntaş ve Kundu'da içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü yatırımları tamamladı.

Yaklaşık 3 milyar 555 milyon liralık projelerle bölgenin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu altyapı yenilenirken, gelecekteki su talebine cevap verecek modern sistemler devreye alındı.

Serik ilçesindeki Belek, Kadriye ve Karadayı bölgelerinde yaklaşık 2 milyar 400 milyon liralık yatırımla içme suyu altyapısı baştan sona yenilendi. Çalışmalar kapsamında yeni içme suyu üretim ve terfi tesisleri hizmete alınırken, mevcut tesisler modernize edildi.

Enerji verimliliği yüksek ekipmanlarla donatılan sistemler SCADA altyapısı sayesinde uzaktan izlenebilir hale getirildi. Ayrıca yaklaşık 50 kilometrelik isale hattı yenilenerek kullanım ömrünü tamamlayan hatlar modern borularla değiştirildi.

ASAT ekipleri, geçmiş yıllarda su kayıplarına neden olan eski çelik isale hatlarını da yenileyerek Belek ve Kadriye'ye su sağlayan ana iletim hattının güzergâhını yeniden düzenledi. Hasarlı boruların değiştirilmesiyle birlikte fiziki su kayıplarının önemli ölçüde azaltılması hedeflendi.

Öte yandan turizm yatırımlarının hızla arttığı Altıntaş ve Kundu Oteller Bölgesi'nde de yaklaşık 1 milyar 155 milyon lira maliyetli içme suyu altyapı projesi tamamlandı.

Proje kapsamında çok sayıda sondaj kuyusu açılırken yaklaşık 17 kilometrelik yüksek kapasiteli içme suyu basma hattı inşa edildi. Karayolu geçişlerinde uygulanan yatay delgi yöntemi sayesinde ulaşım kesintiye uğramadan altyapı çalışmaları tamamlandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.