63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

“Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması” düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde “Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması” düzenlendi.

“Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması” düzenlendi
Advert
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen “Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması”, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından engelli bireylerin yaşamlarında oluşan kayıplara karşı verilen mücadelenin ve yeniden ayağa kalkma iradesinin güçlü bir sembolü olarak hayata geçirildi.

Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’ndeki programda 11 ilden gelen depremzedeler bulundu. Program, Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezinin deprem sonrası yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı kısa video gösterimi başladı.  Program, depremde uzuv kaybı yaşayan Fizyoterapist Zeynep Büyükardıç ile Buket Ceylan’ın sunumuyla devam etti.

Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinin ilk anlarından itibaren yürütülen çalışmaların bir ekip işi olduğunu belirterek, engelliler ve depremzedeler için kurulan sistemin dayanışma ve insan sevgisiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Deprem sonrası en büyük sınavlardan birinin engelli hale gelen vatandaşlar olduğunu söyleyen Şahin, engelin bedende değil, yürekte olduğunu vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.