63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Avrupa borsalarının yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor

İstanbul, 26 Şubat (Hibya) - Avrupa borsalarının bölgede bir dizi bilanço açıklanmadan önce Perşembe günü yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor.

Avrupa borsalarının yatay veya düşüş eğiliminde açılması bekleniyor
Advert
Paylaş:

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE Endeksi ve Fransa'nın CAC 40 Endeksi yatay açılırken, Almanya'nın DAX Endeksi'nin yüzde 0,13 ve İtalya'nın FTSE MIB Endeksi'nin de yüzde 0,23 düşüşle açılması bekleniyor.

Deutsche Telekom, Schneider Electric, Allianz, Rolls-Royce, AXA, Munich Re, Engie, Eni, Saint-Gobain, London Stock Exchange Group, Stellantis ve Covestro'nun Perşembe günü bilançolarını açıklaması bekleniyor.

Ayrıca, açıklanacak veriler arasında İtalya ve İspanya'nın iş güven endeksleri ile AB ekonomik güven endeksi yer alıyor.

Avrupa'da bugün işlemlerin daha olumsuz başlaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta sonu yaptığı gümrük vergisi açıklamalarının ardından küresel ticarete ilişkin belirsizliklere rağmen, bu hafta genel olarak olumlu bir havanın hâkim olmasının ardından geliyor.

Yine de, tehdit edilen yüzde 15'lik yüksek oran yerine yüzde 10'luk genel bir gümrük vergisinin yürürlüğe girmesi piyasaları rahatlattı ve dikkatler kazanç raporlarına çevrildi.

Yatırımcılar Nvidia'nın son bilançosunu sindirirken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba gecesi düştü. Çip devi Çarşamba günü dördüncü çeyrek kazanç ve gelir rakamlarını açıkladı.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi'nin rekor düzeye yükseldiği Asya-Pasifik piyasalarının çoğu, teknoloji hisselerinin Wall Street'te gece boyunca ralliyi desteklemesinin ardından yükseldi.

Nikkei 225 yüzde 1,1 artışla 59.199,31 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor seviyelerdeki yükselişini üçüncü seansa taşıdı. Daha geniş kapsamlı Topix yüzde 1,45 artışla yeni bir zirveye ulaştı.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.