63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Babacan: İsrail’in Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı kınıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail tarafından Katar’ın başkenti Doha’daki Hamas müzakere heyetine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Babacan: İsrail’in Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı kınıyorum
Advert
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı.

Barış görüşmeleri sürerken gerçekleştirilen bu saldırının İsrail’in çözüm iradesinden uzaklaştığını ve bölgedeki çatışmayı derinleştirmeyi hedeflediğini ortaya koyduğunu belirten Babacan, şunları kaydetti:

"İsrail, sınır tanımayan bu eylemiyle birlikte artık yalnızca Filistin halkını hedef almadığını, aynı zamanda müzakerelere ev sahipliği yaparak Birleşmiş Milletler Şartı’nın öngördüğü arabuluculuk görevini üstlenen Katar’ı da hedef alan tehlikeli bir evreye geçtiğini göstermektedir."

Katar’ın egemenliğine ve güvenliğinin yanında uluslararası düzeni de hedef alan bu saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Babacan, "Uluslararası toplumu hem İsrail’in bölgedeki istikrarsızlaştırıcı politikalarına karşı daha güçlü bir duruş sergilemeye hem de BM Şartı’nın düzen ve kural koyucu rolünü korumaya davet ediyorum." dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.