63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

BAE, İran saldırılarının zararlarını belgelemek için komite kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran’ın saldırılarının yol açtığı zararları belgelemek ve hukuki süreçlerde kullanmak amacıyla ulusal bir komite kurulacağını açıkladı.

BAE, İran saldırılarının zararlarını belgelemek için komite kuracak
Advert
Paylaş:

Al Jazeera'nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran’ın Ortadoğu’daki savaş sürecinde gerçekleştirdiği saldırıların neden olduğu zararları belgelemek amacıyla ulusal bir komite oluşturacağını duyurdu.

Açıklamada, hazırlanacak kapsamlı dokümantasyon dosyasının BAE’nin ulusal ve uluslararası düzeyde yürüteceği hukuki girişimlere destek sağlayacağı ifade edildi.

İran’ın Körfez bölgesine yönelik saldırılarında havaalanları, enerji tesisleri ve bazı önemli altyapı noktalarının hedef alındığı kaydedildi. BAE yetkilileri, ülkenin İran’dan gelen 2 bin 800’den fazla İHA ve füze saldırısına maruz kaldığını bildirdi.

BAE, geçen ay İran’dan saldırılar nedeniyle oluşan zararlar için tazminat talebinde bulunmuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.