63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Bolat, BusinessEurope Genel Direktörü Beyrer ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BusinessEurope Genel Direktörü Markus J. Beyrer ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye-AB sanayi ilişkileri, Gümrük Birliği'nin işleyişi ve AB'nin Sanayi Hızlandırma Yasası taslağının olası etkilerini değerlendirdiklerini bildirdi.

Bakan Bolat, BusinessEurope Genel Direktörü Beyrer ile görüştü
Advert
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BusinessEurope Genel Direktörü Markus J. Beyrer ile bir araya gelerek Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sanayi ilişkileri ve ekonomik iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede Türkiye-Avrupa Birliği sanayi ilişkilerini, Gümrük Birliği'nin etkin işleyişine ilişkin öncelikleri ile Avrupa Birliği'nin Sanayi Hızlandırma Yasası taslağının Türkiye-AB ekonomik ve ticari ilişkileri üzerindeki olası yansımalarını ele aldıklarını belirtti.

BusinessEurope'un, Gümrük Birliği kapsamında oluşturulan güçlü tedarik ağlarının korunmasını destekleyen yaklaşımından memnuniyet duyduklarını ifade eden Bolat, bu yaklaşımın önemine dikkat çekti.

Bakan Bolat, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin Gümrük Birliği'nden kaynaklanan özgün konumunun Avrupa Birliği düzenlemelerine somut şekilde yansıtılması ve Türkiye'nin AB'nin ekonomik dayanıklılığı ile rekabetçiliğine sağladığı katkıların her aşamada gözetilmesi amacıyla çalışmaların eşgüdüm içinde sürdürüleceğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.