63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Memişoğlu: 2025’te 7,7 milyon kişiye ücretsiz kanser taraması yapıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 2025 yılına ilişkin kanser tarama verilerini açıkladı.

Bakan Memişoğlu: 2025’te 7,7 milyon kişiye ücretsiz kanser taraması yapıldı
Advert
Paylaş:

Memişoğlu, erken teşhisin önemine dikkat çekerek, “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” anlayışıyla 2025 yılında 7 milyon 700 bin vatandaşa ücretsiz kanser taraması hizmeti sunulduğunu belirtti. Memişoğlu, yapılan taramalarda 276 bin kişide riskli bulgu tespit edildiğini ve bu kişilerin ileri tetkik için üst basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini ifade etti.

Değerlendirmeler sonucunda yaklaşık 28 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu aktaran Memişoğlu, erken teşhis sayesinde hastaların önemli bir kısmının küçük cerrahi müdahalelerle tedavi edilebildiğini kaydetti.

Bakan Memişoğlu ayrıca, 2025 yılında başlatılan uygulama kapsamında 15,4 milyon vatandaşa toplam 39 milyon hatırlatıcı SMS gönderildiğini ve bu sayede kanser tarama başvurularının en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Vatandaşların herhangi bir şikayeti olmasa da ücretsiz kanser taramalarından yararlanabileceğini belirten Memişoğlu, başvuruların Aile Sağlığı Merkezleri, KETEM’ler ve Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla yapılabileceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.