63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Şimşek: Uzun bayram tatilinin etkisiyle cari dengede geçici bozulma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mart ayında yıllıklandırılmış cari açığın 39,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Şimşek: Uzun bayram tatilinin etkisiyle cari dengede geçici bozulma bekliyoruz
Advert
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nisan ayında dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın gerilemesini beklediklerini belirterek, “Mayıs ayında ise uzun bayram tatilinin etkisiyle cari dengede geçici bozulma bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Savaşın turizm gelirleri üzerindeki etkisinin sınırlı kaldığını kaydeden Şimşek, enerji ve enerji dışı emtia fiyatlarındaki yüksek seyir nedeniyle bu yıl cari açığın artacağını ifade etti.

Şimşek açıklamasında, “Uyguladığımız programla sağladığımız kazanımlar ve güçlenen makroekonomik temeller sayesinde bu artışın yönetilebilir seviyelerde kalacağını ve geçici olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Mart ayında 1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleştiğini belirten Şimşek, yıllıklandırılmış yatırım girişinin 12,6 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Türkiye’nin risk priminin savaş öncesi döneme yaklaştığını ifade eden Şimşek, Meclis’te görüşülen Yatırım Teşvik Paketi’nin finansman yapısını desteklemesini beklediklerini belirtti.

Şimşek ayrıca, “Enerjide dışa bağımlılığı azaltan, katma değerli üretimi ve yeşil dönüşümü destekleyen politikalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Siverek Belediyespor grup finalinde!

Akışın sonuna geldiniz.