63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Yerlikaya: Kırmızı bültenle 6, ulusal seviyede aranan 5 suçluyu Türkiye'ye getirdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 6, ulusal seviyede aranan 5 suçlunun, Gürcistan, Karadağ, İsveç, ve Japonya’dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya: Kırmızı bültenle 6, ulusal seviyede aranan 5 suçluyu Türkiye'ye getirdik
Advert
Paylaş:

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 6, ulusal seviyede aranan 5 suçlunun, Gürcistan, Karadağ, İsveç, ve Japonya’dan Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Bu kabine döneminde 427 suçlunun Türkiye'ye iadesinin sağlandığını açıklayan Yerlikaya "Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan C.Ç., M.E.Ö., E.Y.B., Ü.A., S.K., ve M.G. ile ulusal seviyede aranan M.B., K.C.H., E.G., G.Ş. ve M.Y isimli şahıslar yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı. Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdük." dedi.

Bakan Yerlikaya, haklarında kırmızı bülten çıkarılan ve uluslararası seviyede aranan bu şahısların, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

"'Kasten öldürme ve ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma' suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan elebaşılığını A.T.'nin yaptığı organize suç örgütü üyesi C.Ç. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Kasten öldürme ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan, 'DALTONLAR' suç örgütü üyesi M.E.Ö. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Silahla yağma, cebir, tehdit ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan E.Y.B. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan Ü.A. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Kasten öldürme' suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan S.K. isimli şahıs Karadağ’da, 'Kasten öldürmeye teşebbüs"  suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan M.G. isimli şahıs İSveç’te, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ulusal seviyede aranan 'BANLILAR' organize suç örgütü üyesi M.B. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan ulusal seviyede aranan K.C.H. ve E.G. isimli şahıslar Gürcistan’da, 'Kasten yaralama, hakaret, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, alkollü araç kullanma, basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçlarından ulusal seviyede aranan G.Ş. isimli şahıs Gürcistan’da, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ulusal seviyede aranan M.Y. isimli şahıs Japonya’da yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı."

Yerlikaya, "Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun Türk Polisinden kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.