63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Başkan Aşgın’dan Fuzuli’ye ziyaret

Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde düzenlenen 3. Azerbaycan Ulusal Şehircilik Forumu’na katılan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, işgalden kurtuluşunun 5. yıl dönümünde Çorum’un kardeş şehri olan Fuzuli’yi ziyaret etti.

Başkan Aşgın’dan Fuzuli’ye ziyaret
Advert
Paylaş:

Başkan Aşgın, Fuzuli’deki gözlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aşgın, Fuzuli’de karşılaştıkları manzaranın kendilerini derinden etkilediğini belirterek, “Bir tarafta Ermenilerin yakıp yıktığı harabeler, diğer tarafta Azerbaycan’ın azmiyle yeniden inşa edilen, modern yapılarla yükselen bir şehir. Fuzuli, hem acının hem de umudun sembolü haline gelmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Çorum ile Fuzuli arasındaki kardeş şehir ilişkisine de değinen Başkan Aşgın, bu bağın yalnızca protokol düzeyinde kalmadığını vurgulayarak, “Her iki kentin plaka numarasının 19 olması, kardeşliğimizin simgesel bir göstergesidir.” dedi.

Ayrıca ziyaret kapsamında Başkan Aşgın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Fuzuli Özel Temsilcisi Emin Huseynov’a, Çorum’un simgelerinden biri olan Saat Kulesi’nin maketini hediye etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.