63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Başkan Böcek, çiftçilerle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde, çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Böcek, çiftçilerle buluştu
Paylaş:

ASAT Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya, Antalya’nın birçok farklı ilçesinden üretici, kooperatif ve dernek temsilcisi katıldı.

Elektrik girdi maliyetlerine 2019’dan bu yana yüzde 682 zam geldiğine dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, “Güneş enerji santrallerimizde ürettiğimiz temiz enerjiyle, sulama kooperatiflerimize 360 milyon TL’lik bir destek sağladık. 2025 yılı için sulama kooperatiflerimize 150 milyon TL daha destekte bulunacağız. Bu sayede yaklaşık 17 binin üzerinde çiftçi ailesinin enerji ihtiyaçlarının yüzde 85’ini karşılamış olacağız. Yerelden kalkınma projemiz kapsamında; salça, ceviz soyma, üzüm sıkma makineleri gibi birçok destekte bulunduk. Biyolojik ve bioteknik mücadele kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Kumluca’da yaş meyve sebze paketleme tesisi, Korkuteli Bozova ve Kumluca Beykent hallerinde kurutma tesislerimizi kurduk” dedi.

Kuraklık nedeniyle tarımda kullanılmayan arazilerin yeniden ekilmesini sağlamak amacıyla sulama tesisleri kurduklarını aktaran Başkan Muhittin Böcek, “26 kapalı devre sulama tesisiyle, 40 bin dekar alan, modern sulama sistemine kavuşturuldu. 900 kilometreden fazla boru hibesi, 35 adet 4 tonluk süt tankı hibesi, süt yemi destekleri, 700 ton yem desteklerinde bulunduk. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza sağladığımız indirim sayesinde 8 bin 600 vatandaşımız su indiriminden yararlanıyor. 15 bin arı kovanı dağıttık, 2 binden fazla kişiye arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği hakkında eğitim verdik" diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek, daha sonra üreticilerin istek ve sorunlarını dinledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.