63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Başkan Tugay’dan üç taşınmaza ilişkin açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediyeye ait üç taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmasına yönelik girişimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Tugay’dan üç taşınmaza ilişkin açıklama
Advert
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası, Gasilhane ve Egemenlik Evi binalarına Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmasına yönelik girişimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Cemil Tugay, yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına yaptıkları itirazın reddedildiğini, ancak üst mahkemeye başvurduklarını açıkladı. Tugay, kamu hizmeti verilen binaların boşaltılmasını kabul etmeyeceklerini ve mahkeme sonuçlanana kadar tahliye etmeyeceklerini, bu süre içinde istenirse ecrimisil ödemeyi teklif ettiklerini belirtti.

Başkan Tugay, binaların tarihî ve belediyeye ait olduğunu vurgulayarak, “Meslek Fabrikası 1900’lü yıllarda Atatürk ve dönemin başbakanı İsmet İnönü imzalarıyla kamulaştırılarak belediyeye verilmiş bir bina. Egemenlik Evi, İzmir halkının katkısıyla yapılmış belediye binasıdır. Gasilhane de belediye hizmetine verilmiş bir binadır. Bu üç binanın hiçbiri Vakıflar tarafından yapılmış değil” ifadelerini kullandı.

Tugay, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl Ekim ayında söz konusu binaları tapu üzerinden kendi üzerine tescil ettirdiğini hatırlatarak, “2007 yılında kaldırılmış olması gereken eski şerhleri tekrar gerekçe göstererek binalara el koydular. Bu tamamen belediyenin hizmet binalarıdır. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Başkan Tugay, mahkeme süreci sonuçlanana kadar binaların tahliye edilmeyeceğini ve süresince ecrimisil ödenebileceğini belirterek, “Binaları boşaltmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. İzmir halkını ve kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.