63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

BM ve WAICO yapay zekada iş birliğini güçlendirecek

New York, 17 Temmuz (Hibya) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Müsteşarı ve BM Dijital ve Gelişmekte Olan Teknolojiler Özel Temsilcisi Amandeep Singh Gill, BM'nin yapay zeka inovasyonu ve yapay zekanın faydalarının tüm ülkelerle paylaşılması konusunda Dünya Yapay Zeka İşbirliği Örgütü (WAICO) ile birlikte çalışacağını açıkladı.

BM ve WAICO yapay zekada iş birliğini güçlendirecek
Advert
Paylaş:

CCTV haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) Genel Müsteşarı ve BM Dijital ve Gelişmekte Olan Teknolojiler Özel Temsilcisi Amandeep Singh Gill, BM'nin yapay zeka inovasyonu ve yapay zekanın faydalarının tüm ülkelerle paylaşılması konusunda Dünya Yapay Zeka İşbirliği Örgütü (WAICO) ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Gill, video bağlantısıyla Çin merkezli China Global Television Network'e (CGTN) verdiği röportajda, 29 ülkenin Şanghay merkezli bağımsız hükümetler arası kuruluş WAICO'nun kurulması için anlaşma imzaladığını belirtti.

BM'nin yapay zekanın faydalarını paylaşma hedefi doğrultusunda WAICO ile iş birliği yapacağını söyleyen Gill, Birleşmiş Milletler'in tüm ülkelerin söz sahibi olduğu merkezi bir yapı olmaya devam ettiğini ifade etti.

Gill, BM ile WAICO arasında tamamlayıcı bir iş birliği kurulmasının hedeflendiğini belirtti.

Yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesi için yenilikçi finansman mekanizmalarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gill, BM Genel Sekreteri'nin yapay zekanın kritik altyapı ve olanakları için kaynak oluşturulmasını amaçlayan küresel bir fon önerdiğini aktardı.

Gill ayrıca farklı girişimler ve yatırım akışları arasında koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, parçalanmanın önlenmesi ve kapasite geliştirmede daha ağ temelli bir yaklaşım izlenmesi çağrısında bulundu.

Yetenek gelişimi, veri setleri üzerinde ortak çalışma ve açık kaynak modellerinin paylaşımının önemine dikkat çeken Gill, bu adımların yapay zeka inovasyonu ve faydalarının paylaşımında daha demokratik bir yaklaşıma katkı sağlayacağını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.