63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Budrys: Avrupa güvenlik mimarisi Rusya’nın caydırılması üzerine kurulmalı

Limasol, 28 Mayıs (Hibya)-Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Avrupa’nın güvenlik stratejisinde önceliğin doğu kanadı olması gerektiğini belirterek, Rusya’ya karşı caydırıcılık vurgusu yaptı.

Budrys: Avrupa güvenlik mimarisi Rusya’nın caydırılması üzerine kurulmalı
Paylaş:

Litvanya Dışişleri Bakanı Budrys, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı öncesinde açıklamalar yaptı.

Budrys, Avrupa’nın güvenlik stratejisinde varoluşsal tehditlerin önceliklendirilmesi gerektiğini belirterek, bu tehditlerin günümüzde özellikle Doğu Kanadı üzerinde yoğunlaştığını ifade etti.

Doğu Avrupa’da güvenliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Budrys, daha hızlı hareket edilmesi, finansman mekanizmalarının geliştirilmesi ve dayanıklılığın artırılması çağrısı yaptı.

Avrupa’nın gelecekteki güvenlik mimarisinin Rusya’ya karşı caydırıcılık üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Budrys, Ukrayna’nın bu yapının merkezinde yer alması gerektiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.