63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çaykur Didi Stadyumu’nda çimler için güneş koruma örtüsü

Rize, 24 Haziran (Hibya) - Çaykur Didi Stadyumu çimleri için güneş koruma örtüsü kullanılmaya başlandı.

Çaykur Didi Stadyumu’nda çimler için güneş koruma örtüsü
Advert
Paylaş:

Çaykur Rizespor Kulübü’nden yapılan açıklamada Çaykur Didi Stadyumu’nda çimler için güneş koruma örtüsü kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Amacın, hibrit zemin içindeki doğal çim bitkisini aşırı sıcak ve güneşin yakıcı etkisinden korumak olduğu belirtilen açıklamada örtü ve taşıyıcı sistemlerin, stadyuma yumlu olarak çatının taşıyabileceği statik hesaba uygun olarak üretildiği aktarıldı.

Kurulumunun yanı sıra gerek kullanım kolaylığı gerekse iş güvenliği açısından örtü sisteminin uyumlu olmasının sağlandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu sistemle 32 parça örtü ile zeminin üzeri kapanacak şekilde tasarlandı. Yağışlı günlerde kolaylıkla açılıp kapanabilen özelliğe sahip olan örtüler, gün içerisinde belirli saatlerde sistemin bağlı olduğu vinçler yardımıyla kumanda panelinden ayarlanarak çeşitli açılarda değiştirilebilmektedir. Otomatik sistem sayesinde örtü olan alan ve olmayan alan arasında 6 ila 10 derece olacak şekilde yüzey sıcaklıkları fark etmektedir. Aynı şekilde kök sıcaklıkları ısı farkı da özel cihazlarla denetlenmektedir. Böylelikle doğal çim gelişimi için avantaj sağlanmaktadır.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Borlease Otomotiv'den pay geri alım duyurusu

Akışın sonuna geldiniz.