63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin ve ABD’den ticaret ilişkilerinde istikrar vurgusu

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile video konferans yoluyla görüştü.

Çin ve ABD’den ticaret ilişkilerinde istikrar vurgusu
Advert
Paylaş:

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile video konferans yoluyla görüştü. Taraflar, ekonomik ve ticari konularda iletişimi sürdürme ve iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede taraflar, Çin ve ABD liderleri arasında daha önce yapılan telefon görüşmelerinde ve Busan’daki görüşmede varılan önemli mutabakatların hayata geçirilmesini ele aldı.

Taraflar ayrıca, her iki ülkeyi ilgilendiren ekonomik ve ticari konuların uygun şekilde çözüme kavuşturulması üzerinde durdu. Pratik iş birliğinin genişletilmesi konusunda da samimi, derinlemesine ve yapıcı görüş alışverişinde bulunuldu.

Başbakan Yardımcısı He Lifeng, ABD’nin son dönemde ekonomik ve ticari alanlarda Çin’e yönelik getirdiği kısıtlamalardan ciddi endişe duyduklarını ifade etti.

Taraflar, Çin-ABD ticari müzakere mekanizmasından daha etkin şekilde yararlanma konusunda mutabık kaldı. Bu çerçevede uzlaşıyı artırmaya, fikir ayrılıklarını kontrol altında tutmaya ve iş birliğini güçlendirmeye devam edilecek.

Bu adımların, Çin-ABD ticaret ilişkilerinin sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.