63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin'de insansı robot üretimi 100 bini aşacak

Çin'de bu yıl toplam üretilen insansı robot sayısının 100 bin adedi aşması bekleniyor.

Çin'de insansı robot üretimi 100 bini aşacak
Advert
Paylaş:

Çin'de bu yıl toplam üretilen insansı robot sayısının 100 bin adedi aşması bekleniyor.

Bugün düzenlenen 2026 Dünya Yapay Zeka Kongresi ve Yapay Zeka Küresel Yönetişimi Üst Düzey Toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısından edinilen bilgiye göre, Çin’in yapay zeka endüstrisi büyümeye devam ediyor.

2025 yılında yapay zeka çekirdek endüstrisinin büyüklüğü 1,2 trilyon yuanı aştı. Büyük modeller, akıllı varlıklar ve yapay zeka yongalarının hızla güncellenmesiyle birlikte, 2026 yılında insansı robotların yıllık üretiminin 100 bin adedi geçmesi öngörülüyor.

Çin, yapay zeka alanında 200'e yakın kilit standart geliştirdi. Çinli şirketler açık kaynak modelini aktif olarak benimsiyor. Çin, büyük modellerin indirme sayısında dünya birincisi oldu. Çin tarafından geliştirilen AtomGit gibi açık kaynak toplulukları 11 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Anadolu Hayat Emeklilik'in prim üretimi

Akışın sonuna geldiniz.