63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin’den ABD’ye piyasa kurallarına uyma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, şirketlerin faaliyet ve satın alma kararlarının tamamen piyasa kuralları çerçevesinde alınması gerektiğini vurguladı.

Çin’den ABD’ye piyasa kurallarına uyma çağrısı
Advert
Paylaş:

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, şirketlerin faaliyet ve satın alma kararlarının tamamen piyasa kuralları çerçevesinde alınması gerektiğini vurguladı.

ABD’de TikTok’un yeniden erişime açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mao Ning, uygulamanın  uzun yıllardır ABD’de faaliyet gösterdiğini ve ABD’li kullanıcıların beğenisini kazandığını belirtti. Mao ayrıca, TikTok’un ABD’de istihdam ve tüketimin artırılmasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Mao Ning, ABD yönetimine şu çağrıda bulundu: “Tüm ülkelerin şirketleri için açık, eşit, adil ve ayrımcılıktan uzak bir iş ortamı yaratılmalı. ABD’nin bu konuda sağduyulu davranmasını bekliyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde, TikTok'un ABD'deki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, bir ortak girişim kurulmasını önermiş ve bu girşimde ABD'nin yüzde 50 oranında pay sahibi olmasını talep etmişti.

Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan Mao, işletmelerin faaliyet ve satın alma kararlarının piyasa kuralları doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Sözcü özellikle, Çinli şirketleri ilgilendiren işlemlerin mutlaka Çin yasalarına ve düzenlemelerine uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.