63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin’in döviz rezervi 3,4278 trilyon doları buldu

Çin’in döviz rezervinin, 2026 yılının şubat ayı sonu itibarıyla ocak ayı sonuna göre 28,7 milyar dolar artarak 3 trilyon 427,8 milyar dolara yükseldiği açıklandı. 

Çin’in döviz rezervi 3,4278 trilyon doları buldu
Paylaş:

Çin’in döviz rezervinin, 2026 yılının şubat ayı sonu itibarıyla ocak ayı sonuna göre 28,7 milyar dolar artarak 3 trilyon 427,8 milyar dolara yükseldiği açıklandı. 

Söz konusu artışın yüzde 0,85 oranında gerçekleştiği belirtildi.

Çin Devlet Döviz İdaresi tarafından verilen bilgiye göre, 2026 yılının şubat ayında, başlıca ekonomilerin makroekonomik verileri, para politikaları ve beklentiler gibi faktörlerin etkisiyle ABD Doları Endeksi yükselirken, küresel başlıca finansal varlıkların fiyatları karmaşık bir seyir izledi. Kur dönüşümleri ve varlık fiyatlarındaki değişim gibi faktörlerin bileşik etkisiyle, söz konusu ayda döviz rezervinde artış yaşandı. 

Çin ekonomisinin istikrarlı ilerleme eğilimi ile uzun vadedeki olumlu seyrini destekleyen temel koşulların değişmediği, bu durumun döviz rezervinin büyüklüğünün temel olarak istikrarlı kalmasına olumlu katkı sağladığı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.