63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli’den Ege Adaları ve Kıbrıs mesajı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ege Adaları’nın silahsızlandırılmış statüsüne aykırı açıklamaları "gayriciddi" olarak nitelendirerek, uluslararası hukuk dışı adımların yok hükmünde olduğunu ve bölgede hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli’den Ege Adaları ve Kıbrıs mesajı
Paylaş:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Doğu Ege Adaları ve Oniki Adaların hukuki statüsü ile Kıbrıs meselesine ilişkin son dönemde yaşanan gelişmelere dair konuştu.Keçeli, bazı çevrelerin bölgedeki konjonktürü fırsat bilerek ikili ilişkileri zehirlemeye çalıştığını belirtti.

1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmalarını hatırlatan Keçeli, "1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması ve 1947 tarihli Paris Barış Antlaşması çerçevesinde gayriaskeri statü altına alınan Doğu Ege Adaları ve Oniki Adaların objektif hukuki statüsünde tartışmaya açık bir husus bulunmamaktadır. Hal böyleyken, bölgemizde yaşanan son gelişmeleri fırsata çevirmek isteyen ve her vesileyle NATO müttefikimiz Yunanistan'la ikili ilişkilerimizi zehirlemeye gayret gösteren bazı çevrelerin yeni bir oldubitti teşebbüsünde bulunmaları esasen şaşırtıcı değildir” ifadelerini kullandı.

Keçeli, geçmişteki olaylara atıfta bulunarak, Kıbrıslı Türklerin güvenliği konusunda Türkiye'nin kararlılığına ilişkin, “Daha da ibret verici olan husus ise bu zihniyetin geçmişte Kıbrıs Adasının ortak sahibi olan Kıbrıslı Türkleri toplu halde yok etmek isterken bugün onları da koruyacaklarını iddia etmeleridir. Bilinmesini isteriz ki, Kıbrıslı Türkler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Anavatan ve Garantör Türkiye’nin de desteğiyle kendi güvenliğini sağlamaya muktedir olup başka hiç kimseye muhtaç değildir” dedi.

İç politik kaygılarla yapılan mesnetsiz iddiaların ve dezenformasyonun bölge barışına zarar verdiğini belirten Sözcü Keçeli, açıklamasını şu uyarıyla sonlandırdı:

“Oldubittilere izin vermeyeceğimizi bu vesileyle tekrar hatırlatıyor ve kendilerini sağduyuya davet ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.