63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu heyetinden Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan'a ziyaret

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü Mustafa Doğan, sınıf öğretmenleri Burhanettin Saygılı ve Fatih Akbaş ile öğrenci velileri Ayşe Levent Kolukısa, Bilge Orhan Arısoy, Cennet Mısır ve Yasemin Sezer’den oluşan ekip, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu heyetinden Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan'a ziyaret
Advert
Paylaş:

Ziyarette, okul öğretmenleri ve velilerinin ortak çalışmasıyla hazırlanan “Çocuklar Cennetimiz” adlı kitap, İl Müdürü Mehmet Çalışkan’a takdim edildi.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu sınıf öğretmeni Burhanettin Saygılı’nın editörlüğünü üstlendiği kitap, öğretmenler ve velilerin kaleme aldığı hatıra ve öykülerden oluşuyor. Kitapta, okul müdürü, öğretmenler ve velilerin duygu ve düşüncelerini yansıtan on beş farklı öykü yer alıyor.

Ziyaret sırasında kitap hakkında bilgi veren Burhanettin Saygılı, okulda yürütülen okuma kültürüne yönelik çalışmalardan bahsederek, “2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuzda her hafta bir gün toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Okuma saatlerinin ardından kitap tahlilleri yaparak öğrencilerimizin ve velilerimizin edebi eserlere olan ilgisini artırmayı amaçladık. Bu süreçte, velilerimizin de kendi anılarını ve düşüncelerini yazıya dökerek birer öykü oluşturmaları fikri ortaya çıktı. Yazılan öyküleri bir araya getirerek, onların eğitim sürecine aktif katılımını teşvik eden ‘Çocuklar Cennetimiz’ kitabını oluşturduk. Şimdi ise öğrencilerimizle yeni bir kitap hazırlığı içindeyiz.” dedi.

Saygılı ayrıca, kitabın basım sürecinde desteklerini esirgemeyen hayırseverler İhsan Duru ve Emin Duru’ya teşekkürlerini sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğretmen ve velilerin birlikte ortaya koyduğu bu anlamlı çalışmayı takdirle karşıladığını belirterek, “Eğitim sadece okulda gerçekleşen bir süreç değildir. Ailelerimizin eğitime aktif olarak katılması, çocuklarımızın akademik ve sosyal gelişiminde büyük bir rol oynuyor. ‘Çocuklar Cennetimiz’ kitabı, bu iş birliğinin en güzel örneklerinden biri. Velilerimizin kendi duygu ve düşüncelerini yazıya dökmeleri, onların eğitim sürecine nasıl değerli katkılar sunduğunu gösteriyor. Okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve öğrencilerimize kitap sevgisinin kazandırılması konusunda büyük emek veren öğretmenlerimize ve velilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.