63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

DSÖ, Moğolistan ve Özbekistan'a çocukluk çağı kanser ilaçlarının teslimatına başlıyor

Cenevre, 11 Şubat (Hibya)- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Moğolistan ve Özbekistan'a çocukluk çağı kanser ilaçlarının teslimatına başladıklarını açıkladı.

DSÖ, Moğolistan ve Özbekistan'a çocukluk çağı kanser ilaçlarının teslimatına başlıyor
Advert
Paylaş:

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, kanserli birçok çocuğun hayat kurtarıcı ilaçlara erişemediğini söyledi.
Moğolistan ve Özbekistan'a çocukluk çağı kanser ilaçlarının teslimatına başladıklarını belirten Ghebreyesus, “Bir sonraki sevkiyatlar Ekvador, Ürdün, Nepal ve Zambiya'ya planlanıyor.” dedi.

Ghebreyesus, bu yıl kanserli yaklaşık 5 bin çocuğun bu tedavilerden bu ülkelerdeki 30’dan fazla hastanede faydalanacağını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.