63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

DSÖ: Sudan, dünyanın en büyük gıda krizi olmaya devam ediyor

Cenevre, 3 Kasım (Hibya) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sudan’daki duruma ilişkin açıklama yaptı.

DSÖ: Sudan, dünyanın en büyük gıda krizi olmaya devam ediyor
Paylaş:

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Sudan’ın, dünyanın en büyük gıda krizi olmaya devam ettiğini belirtti.

El-Fasher ve Kadugli kentlerinde kıtlığın resmen doğrulandığını ifade eden Ghebreyesus, Büyük Darfur ve Büyük Kordofan bölgelerindeki 20’den fazla yerleşim alanının da kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ghebreyesus, ülke genelinde 21 milyondan fazla insanın açlık çektiğini belirterek, “Daha fazla kötüleşmeyi önlemek ve hayatları kurtarmak için acil bir ateşkes ve insani yardıma erişim şart!” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Niğbaş'tan gayrimenkul satışı

Akışın sonuna geldiniz.