63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Duran: Dezenformasyon varoluşsal bir tehdittir

Ankara, 18 Aralık (Hibya) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dezenformasyonun sadece yanlış bir bilgi değil, bir algı bulanıklaştırma, toplumları kutuplaştırma ve dolayısıyla kriz ve afet dönemlerinde devletlerin kabiliyetlerine zarar verecek varoluşsal bir tehdit olduğunu söyledi.

Duran: Dezenformasyon varoluşsal bir tehdittir
Advert
Paylaş:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Türk Devletleri Dezenformasyonla Mücadele Forumu’nda konuştu. Duran’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Teşkilatımız 16 yıldır ‘dilde, fikirde, işte birlikte’ şiarıyla ekonomik entegrasyondan ulaştırma koridorlarına, savunma iş birliğinden eğitim ve kültür politikalarına kadar birçok alanda çalışmalar yürütmekte, yeni hedefler belirlemektedir.

Dezenformasyon çerçevesindeki tehdit, aslında hakikate karşı bir tehdittir ve giderek de uluslararası bir enstrümana dönüşmüştür. Bunlar tabii ki aynı zamanda milli güvenlik, toplumsal istikrar ve uluslararası itibarı doğrudan ilgilendiren stratejik bir alan haline gelmiştir.

Bu çerçevede zihni bir felaket, algısal bir çürüme veya gerçeğin katli şeklinde ifade edebileceğimiz dezenformasyonun ne kadar büyük bir risk ve tehdit olduğu da anlaşılmıştır.

Dezenformasyonla mücadelenin hem Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi’nde hem de 2025 Enformasyon Alanındaki Eylem Planı’nda yer alması, bu açıdan bakıldığı hiç de tesadüf değildir. Ve dezenformasyona karşı ortak mücadelenin de vazgeçilmez bit husus olduğunu göstermektedir.

Dezenformasyon sadece yanlış bir bilgi değildir, bir algı bulanıklaştırma, toplumları kutuplaştırma ve dolayısıyla kriz ve afet dönemlerinde devletlerin kabiliyetlerine zarar verecek varoluşsal bir tehdittir.

Çağımızda savaşlar sadece askeri yöntemlerle yürütülmüyor. Hedef ülke, bölge veya halkın istikrarsızlaştırılması önce zihinsel, toplumsal ve kurumsal direncin aşındırılması boyutuyla aslında iletişim alanında başlıyor. Ve bu itibarla baktığımızda hibrit tehditlerle karşı karşıya olduğumuz açıktır.

Bize karşı yazılmaya çalışılan hikaye ve inşa edilen anlatıyı ancak biz birlikte çalışarak, birlikte ortak anlatımızı oluşturarak aşabiliriz.

Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmek zorundayız. Ortak teyit mekanizmaları kurmak durumundayız. Erken uyarı sistemlerini işleterek birbirimizle paylaşmak durumundayız."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.