63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Eskişehir’de “Çiftçi Söyleşileri” başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından 2025 yılında başlatılan üretici eğitim söyleşileri, 2026 yılında da devam ediyor.

Eskişehir’de “Çiftçi Söyleşileri” başladı
Paylaş:

Yılın ilk etkinliği Çifteler ilçesinde düzenlenirken, “Kuru Tarım ve Suyun Etkin Kullanımı” konusu ele alındı. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, çiftçilerin getirdiği toprak numuneleri uzmanlar tarafından yerinde analiz edildi.

Çifteler’de gerçekleştirilen etkinliğe, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakçı, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Senem Acar ve Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder katıldı. Söyleşide Doç. Dr. Koç Mehmet Tuğrul, kuru tarım teknikleri, su kaynaklarının verimli kullanımı ve sürdürülebilir üretim yöntemleri üzerine sunum yaptı.

Etkinliğin uygulamalı bölümünde çiftçilerin getirdiği toprak numuneleri anlık olarak analiz edilerek sonuçlar üreticilerle paylaşıldı. Soru-cevap bölümünde ise üreticiler sahada yaşadıkları sorunları doğrudan uzmanlara iletme ve çözüm önerileri alma imkânı buldu. Yetkililer, su kaynaklarının giderek daha kritik hale geldiğine dikkat çekerek bilinçli tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi, eğitim söyleşilerinin farklı konu başlıklarıyla ilçelerde devam edeceğini duyurdu.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.