63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Fed'den faiz indirimi beklentisiyle ABD tahvilleri getirisi düştü

İstanbul, 17 Şubat (Hibya) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi Salı günü yüzde 4,025'e kadar gerileyerek Aralık ayı başından bu yana en düşük seviyesine indi.

Fed'den faiz indirimi beklentisiyle ABD tahvilleri getirisi düştü
Advert
Paylaş:

Geçen haftaki zayıf enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indireceği beklentilerini güçlendirdi. Piyasalar şu anda Haziran ayında faiz indirimi bekliyor ve bu yıl toplamda yaklaşık 62 baz puanlık gevşeme öngörülüyor. 

Bu, iki çeyrek puanlık indirim ve üçüncü bir indirim olasılığının yaklaşık yüzde 50 olduğu anlamına geliyor. Ancak, bir yıldan fazla bir süredir en yüksek artış gösteren ve beklentilerin üzerinde gelen istihdam verileri ile işsizlik oranındaki sürpriz düşüş, işgücü piyasasının istikrar kazandığını gösterdi. 

Yatırımcılar şimdi, daha fazla yönlendirme için Fed'in son toplantısının tutanaklarını, öncü GSYİH verilerini ve merkez bankasının tercih ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksini bekliyor.

ABD tahvil piyasaları, Başkanlar Günü tatili nedeniyle Pazartesi günü kapalıydı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et BIST-100 Endeksi güçlü başladı

Akışın sonuna geldiniz.