63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Filistin Dışişleri Bakanı Şahin, The Elders heyetini kabul etti

Ramallah, 15 Temmuz (Hibya) - Filistin Dışişleri ve Diaspora Bakanı Varsen Agabekian Şahin, The Elders heyetini kabul etti. Görüşmede Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi, insani yardımların ulaştırılması ve Filistin davasına uluslararası desteğin güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Filistin Dışişleri Bakanı Şahin, The Elders heyetini kabul etti
Advert
Paylaş:

Filistin Dışişleri ve Diaspora Bakanı Varsen Agabekian Şahin, The Elders heyetini kabul etti.

The Elders Başkanı ve eski İrlanda Cumhurbaşkanı Mary Robinson başkanlığındaki heyette, eski Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark da yer aldı.

Görüşmede Filistin davasına yönelik uluslararası desteğin güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Shahin, uluslararası hukukun uygulanması ve Uluslararası Adalet Divanı'nın danışma görüşüne uyulması çağrısında bulundu.

Shahin, Gazze Şeridi'ndeki savaşın sona erdirilmesi, insani yardımların bölgeye girişinin güvence altına alınması ve Filistin halkının yaşadığı acıların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Bakan ayrıca Batı Şeria'da yerleşimci şiddetinin tırmanışına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi.

İsrail hükümetinden gelen ve uluslararası hukuku küçümseyen kışkırtıcı söylemlere karşı çıkılması gerektiğini vurgulayan Shahin, Filistin'e ait alıkonulan mali kaynakların serbest bırakılması çağrısında da bulundu.

Görüşmede Kudüs'teki Yahudileştirme girişimleri, yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesi, E1 projesi ve Filistinlilere yönelik ihlaller de ele alındı.

The Elders heyeti ise Filistin halkının sesinin uluslararası topluma duyurulmasının önemini vurgulayarak, Filistin'in taleplerini ilgili taraflara iletmek ve uluslararası toplantı ve forumlarda gündeme getirmek için çalışacaklarını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.