63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Filistin Dışişleri Bakanı Şahin'den fahri konsoloslarla iş birliği vurgusu

Ramallah, 11 Mayıs (Hibya)-Filistin Dışişleri Bakanı Varsen Aghabekian Şahin, Ramallah’ta fahri konsoloslarla yaptığı görüşmede Gazze’deki insani durum ve Batı Şeria’daki gelişmeleri değerlendirerek uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Filistin Dışişleri Bakanı Şahin'den fahri konsoloslarla iş birliği vurgusu
Paylaş:

Şahin, Filistin Devleti nezdinde akredite fahri konsoloslardan oluşan bir heyetle Ramallah’ta bir araya geldi. Görüşmeye Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı’na bağlı çeşitli birimlerden yetkililer de katıldı.

Toplantıda Gazze Şeridi’ndeki insani durumun kötüleşmesi, yardım girişlerindeki yetersizlik, sağlık sistemindeki çöküş ve hastalıkların yayılması gibi konular ele alındı. Ayrıca Batı Şeria’da yerleşim faaliyetlerinin artması, yerleşimci şiddeti ve Filistin Yönetimi’ni ekonomik olarak zorlayan uygulamalar da gündeme getirildi.

Bakan Şahin, fahri konsolosların bulundukları ülkelerde Filistin’in sesini duyurmadaki rolünün önemine dikkat çekerek, diplomatik ve insani iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca Filistin halkının uluslararası alanda desteklenmesi ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışma alanları değerlendirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.