63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Gedik Yatırım: Euro Bölgesi'nde enflasyon kasımda yüzde 2,1 arttı

İstanbul, 18 Aralık (Hibya) – Gedik Yatırım, Euro Bölgesi'nde enflasyonun kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 yükseldiğini açıkladı.

Gedik Yatırım: Euro Bölgesi'nde enflasyon kasımda yüzde 2,1 arttı
Advert
Paylaş:

Gedik Yatırım’ın raporunda ABD cephesinde bu hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentilerin fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ettiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Tahvil ve hisse vadelerinde sınırlı hareketler söz konusu olurken, değerli metallerde yukarı yönlü seyir desteklendi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanının faiz oranlarının "çok daha düşük olması gerektiğine inanan" bir isim olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'nın ABD'ye ait enerji ve petrol haklarını "yasa dışı" aldığını ileri sürerek, "Onları geri istiyoruz." dedi.

ABD Senatosu, 901 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) başlıklı 2026 savunma bütçesini onaylayarak Beyaz Saray'a gönderdi. Savunma bütçesinde öne çıkan başlıklardan biri, ABD'nin Rusya ve Çin ile askeri rekabetini güçlendirmeye yönelik düzenlemelere yer verilmesi oldu. ABD’de bugün açıklanacak enflasyon rakamı günün majör başlığı konumunda bulunurken, volatilite yüksek seyredebilir.

Avrupa İstatistik Ofisi Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Euro Bölgesi'nde enflasyon kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 arttı. Enflasyon ekim ayına göre ise yüzde 0,3 düşüş eğilimi gösterdi. Alman iş dünyası beklenti endeksi Aralık ayında düşüş kaydederek Avrupa'nın en büyük ekonomisinin ekonomik zayıflık ile başa çıkmakta zorlandığını gösterdi. Ifo Enstitüsü'nün yayımladığı verilere göre beklenti endeksi Kasım ayındaki revize edilmiş 90,5 seviyesinden 89,7 seviyesine düştü.

İş dünyası güven endeksi Aralık'ta 87,6 oldu. Ifo Başkanı Clemens Fuest yaptığı açıklamada "2026'nın ilk yarısı konusunda şirketler daha kötümser, cari durum değerlendirmeleri ise değişmedi. Bu yıl herhangi bir iyimserlik olmadan sona eriyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatını 2027 sonbaharına kadar aşamalı biçimde sonlandırmasını içeren yasal düzenlemeyi kabul etti. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın ve İngiltere Merkez Bankası’nın kararı verilecek mesajlar takip edilecek.

Hafta boyunca ikincil düzeyde verilerin açıklandığı piyasada dün veri akışı oldukça sakindi. Bugün TCMB Para Politikası Kurulu Toplantı özeti açıklanacak olup, aynı zamanda TCMB haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yarın ise tüketici güven endeksi izlenecek.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.