63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ghebreyesus: Haiti'deki her 2 kişiden biri aç

Cenevre, 10 Ekim (Hibya)- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Haiti'deki her 2 kişiden birinin aç olduğunu bildirdi.

Ghebreyesus: Haiti'deki her 2 kişiden biri aç
Paylaş:

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Haiti'deki her 2 kişiden birinin aç olduğunu belirterek, Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması'nın verilerinin bunu gösteriyor olduğunu aktardı. 

Ghebreyesus, açıklamasında "Ülke genelinde açlık ve yetersiz beslenmeye yol açan etkenler arasında durmak bilmeyen çete şiddeti ve geçen yıldan bu yana gıda maliyetlerinde yaşanan yüzde 30'dan fazla artış yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

DSÖ'nün Sağlık Bakanlığı'na şiddetli yetersiz beslenme sorunu yaşayan kişilerin taranması, yönlendirilmesi ve yönetimi konusunda destek sağladığını kaydeden Ghebreyesus, ancak yetersiz beslenen hastaların sağlık ihtiyaçlarının çok daha yüksek olduğunu bildirdi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.